Close

Hyundai i20: viedāks, drošāks un ar atsvaidzinātu dizainu

Komfortablākai un efektīvākai braukšanai, Hyundai Motor ievieš 7DCT pārnesumkārbu.
  • i20 piedāvā augstākā līmeņa drošības aprīkojumu, tai skaitā Hyundai SmartSense, aktīvās drošības sistēmas – frontālu sadursmju novēršanas palīgsistēmu (Forward Collision-Avoidance Assist), par izbraukšanu no braukšanas joslas brīdinošu sistēmu (Lane Departure Warning System), par vadītāja uzmanības pazemināšanos brīdinošu sistēmu (Driver Attention Warning) un tālās gaismas lukturu automātiskas pārslēgšanas palīgsistēmu (High Beam Assist).
  • Moderna, progresīva multimediju sistēma, kuru papildina septiņu collu krāsains skārnienjutīgs ekrāns ar Apple Car Play un Android Auto funkcijām.

Hyundai Motor turpina savu veiksmes stāstu B segmentā, ieviešot atjauninātu i20 modeļu klāstu. Lai piepildītu klientu vēlmes, i20 piecdurvju un Active Cross versijai tagad izveidots modernāks dizains, kā arī atjauninātas drošības funkcijas ar Hyundai SmartSense. Visā i20 modeļu klāstā Hyundai ievieš arī optimālu braukšanas komfortu nodrošinošu septiņpakāpju pārnesumkārbu ar dubultu sajūgu (7DCT) un CO2 izmešu daudzumu samazinošu, tukšgaitā darbināta dzinēja automātiskas izslēgšanas un iedarbināšanas sistēmu ISG (Idle Stop and Go).

“i20 ir viens no mums raksturīgajiem modeļiem, un tas veselas dekādes garumā ir bijis viens no mūsu vispārdotākajiem automobiļiem Eiropā, saka Andreass-Kristofs Hofmans (Andreas-Christoph Hofmann), Hyundai Motor Europe Mārketinga un produktu viceprezidents. “Atjauninot i20 dizainu, drošību, savienojamību un piedziņas sistēmu klāstu, mēs turpinām piepildīt mūsu klientu vēlmes šī modeļa nepārtrauktas veiksmes nodrošināšanai.”

Stils: svaigāks un modernāks izskats

i20 stils ir piedzīvojis daudzveidīgus atjauninājumus. Elegantās i20 līnijas uzsver tā izsmalcināto eksterjeru. Piecdurvju i20 tagad grezno kaskādveida dekoratīvais režģis – visus Hyundai modeļus vienojošā pazīme. i20 ir ne tikai moderns un svaigs dizains – tas lepojas arī ar plašu un komfortablu interjeru.

Eksterjera dizains

Lai vairotu i20 pievilcību un piešķirtu tam izteiktāku raksturu, piecdurvju automobiļa priekšējā daļa tagad ir aprīkota ar no jauna izstrādātiem priekšējiem buferiem un kaskādveida dekoratīvo režģi. Piecdurvju i20 un i20 Active Cross automobiļu aizmugurējā daļā ir atjaunināti buferi un aizmugurējo lukturu kombinācija, piešķirot dinamiskāku izskatu. Bagāžnieka durvis ir pārveidotas numura zīmes integrēšanai. Hyundai piecdurvju i20 automobilim ir arī piešķīrusi pašapzinīgāku izskatu, aprīkojot to ar jauniem 15 un 16 collu vieglmetāla diskiem.

Klienti var izvēlēties kādu no desmit eksterjera krāsām: Tomato Red, Champion Blue un Clean Slate ir jaunas i20 modeļa krāsas, kuras papildina jau pazīstamās krāsas – Passion Red, Aqua Sparkling, Cashmere Brown, Sleek Silver, Stardust, Polar White un Phantom Black.

Interjera dizains

Interjera krāsu klienti var izvēlēties no plaša interjera krāsu klāsta, kas uzsver i20 modeļa jauneklīgo izskatu. Jauno Blue interjeru papildina zils dekoratīvais elements, kas aptver priekšējo paneli visā tā platumā un durvju iekšējos rokturus. Jaunie Red Point un Blue Point interjera dizaini ar sarkanas vai zilas krāsas akcentiem, ļauj klientiem veidot atšķirīgāku sava automobiļa interjera izskatu. Kā alternatīva i20 modeļa interjeram joprojām ir pieejams arī izsmalcinātais Black un Greyish Blue interjera dizains.

i20 lietotājiem priekšrocības dāvās arī izcilais salona plašums un bezkompromisu bagāžas nodalījums, kura ietilpība ir 326 litri (VDA).

Moderns un savienots

Pārskatītais Hyundai i20 modeļu klāsts piedāvā dažādas jaunas un progresīvas savienojamības funkcijas, kas neredzami integrējas ar vadītāja viedtālruni, tā nodrošinot vēl komfortablāku braucienu. Katram i20 modeļa automobilim klienti var izvēlēties kādu no četrām atšķirīgām audio sistēmām. Hyundai tagad piedāvā ne tikai 3,8 collu ekrānu, bet arī jaunu piecu collu monohromatisko ekrānu. Jaunais septiņu collu Display Audio piedāvā vieglu savienošanu ar citām ierīcēm – izmantojot Apple CarPlay un Android Auto, viedtālruņa saturu var viegli pārlūkot sistēmas displejā. Pateicoties šai iespējai, automobiļa lietotāji var izmantot savā viedtālrunī pieejamo navigācijas sistēmu, un automobilī iebūvēta navigācijas sistēma nav nepieciešama.

Viegli vadīt, viegli darbināt

i20 modeļiem tiek piedāvātas trīs dažādas ar benzīnu darbināmas piedziņas sistēmas. Visiem i20 modeļu klāsta automobiļiem pieejamais Kappa 1,0 litru T-GDI dzinējs piedāvā iespēju izvēlēties vienu no divām dažādām jaudām: 74 kW/100 Zs dzinējs ir pieejams komplektācijā ar manuālu piecpakāpju pārnesumkārbu, bet jaudīgākā 88 kW/120 Zs dzinēja versija ir komplektēta ar manuālu sešpakāpju pārnesumkārbu. Ir ar cita alternatīva – abās piedziņas sistēmās ir iespējams iekļaut septiņpakāpju pārnesumkārbu ar dubulto sajūgu – pirmo, ko Hyundai piedāvā i20 modeļu klāstā. Kappa 1,2 litru dzinējam, kas tiek piedāvāts piecdurvju i20 modeļiem, ir pieejamas divas ar manuālu piecpakāpju pārnesumkārbu aprīkojamas modifikācijas, kuru jauda attiecīgi ir 55 kW/75 ZS un 62 kW/84 Zs.

Tukšgaitā darbināta dzinēja automātiskas izslēgšanas un iedarbināšanas sistēma ISG (Idle Stop and Go) ir standarta aprīkojums visās trīs i20 modeļa versijās, un tā nodrošina zemāku CO2 izmešu līmeni, vienlaicīgi nodrošinot augstāku efektivitāti. Izmantojot ISG sistēmu, degvielas ekonomija īpaši labi būs izjūtama, braucot pilsētvidē, jo ISG sistēma automātiski izslēdz dzinēju, tiklīdz automobilis ir apstājies.

Koncentrējoties uz efektīviem benzīna dzinējiem i20 modeļa klāstā, Hyundai atbild uz tirgū pastāvošo pieprasījumu.  1.0 T-GDI tagad ir aprīkots ar iebūvētu cieto daļiņu filtru labākas vides aizsardzības nodrošināšanai. Viss i20 piedziņas sistēmu klāsts pilnīgi atbilst Euro 6d-TEMP noteikumiem.

Drošs un uzticams: i20 aprīkojumu papildina Hyundai SmartSense

Lai nodrošinātu atbilstību visaugstākajām Eiropas standartu prasībām, i20 ir aprīkots arī ar jaunākajām Hyundai SmartSense aktīvās drošības un vadītāja atbalsta sistēmām. Starp tām ir par izbraukšanu no braukšanas joslas brīdinošā sistēma LDWS (Lane Departure Warning System), joslas saglabāšanas palīgsistēma LKA (Lane Keeping Assist), pilsētas un starppilsētas vidēm izstrādātā frontālu sadursmju novēršanas palīgsistēma FCA (Forward Collision-Avoidance Assist), par vadītāja uzmanības pazemināšanos brīdinošā sistēma DAW (Driver Attention Warning) un tālās gaismas lukturu automātiskas pārslēgšanas palīgsistēma HBA (High Beam Assist).