Close

Jaunais Hyundai IONIQ 5 vēl labāks – nobraucamais attālums pilsētā saskaņā ar WLTP standartu ir 710 km

Hyundai IONIQ 5 jaunais izlaidums nes līdzi vairākus uzlabojumus: ietilpīgāku, 77,4 kWh akumulatoru un akumulatora iepriekšējās uzsildes funkciju, inteliģentos amortizatorus, kas sniedz vēl lielāku braukšanas komfortu, kā arī digitālos sānskata spoguļus kā izvēles aprīkojumu.

Šobrīd jau ir uzsākta Hyundai IONIQ 5 2023. gada modeļa ražošana. Jaunais IONIQ 5 saņems jaunu 77,4 kWh augstsprieguma akumulatoru, kam pateicoties pieaugs modeļa pēc WLTP metodes izmērītais nobraucamais attālums – kombinētajā ciklā tas ir 507 kilometri, bet braucot pa pilsētu, līdz pat 710 kilometriem (aizmugurējās piedziņas versijai ar 19 collu diskiem). Tajā pašā laikā palielinās arī automašīnas jaudas rādītāji: versijai ar aizmugures piedziņu šobrīd ir 229 zirgspēku, bet versijai ar četrriteņu piedziņu –priekšā 100 un aizmugurē 225.

Jaunā augstsprieguma akumulatora iepriekšējās uzsildīšanas funkcija, kas darbojas kopā ar navigācijas sistēmu, rūpējas par to, lai IONIQ 5 jau ceļā uz uzlādes punktu automātiski paaugstinātu akumulatora temperatūru, lai, nonākot mērķī, tiktu nodrošināts maksimālais uzlādes ātrums. Aukstā laikā šī funkcija būtiski uzlabo uzlādes ātrumu. Funkcija tiek palaista automātiski, ja kā mērķis navigācijas sistēmā tiek iestatīts uzlādes punkts. Akumulatora iepriekšējās uzsildes funkcija ietilpst visu IONIQ 5 versiju pamataprīkojumā, sākot ar 2023. gada modeļiem.

Latvijā IONIQ 5 modeļiem ir jauns aprīkojuma līmenis – Ultimate. Tajā kā pamataprīkojums cita starpā ietilpst digitālie sānskata spoguļi. Digitālie sānskata spoduļi (Digital Side Mirror, DSM) jau agrāk bijuši pieejami IONIQ 5 Korejas modeļiem, bet tagad kopā saviem jaunajiem Hyundai automobiļiem tos var saņemt arī Eiropas pircēji. Digitālie sānskata spoguļi samazina gaisa pretestību un piedāvā IONIQ 5 vadītājiem skaidru skatu arī sliktā laikā.

Jaunie visu IONIQ 5 modeļu pamataprīkojumā esošie inteliģentie amortizatori (Smart Frequency Damper, SFD) uzlabo aizmugurējās piekares reakciju, tādējādi palielinot braukšanas komfortu.

IONIQ 5 pārdošanu visā pasaulē Hyundai uzsāka 2021. gada februārī. Tas ir Hyundai Motor Group pirmais modelis, kas ir izstrādāts koncerna paša projektētajai pilnas elektropiedziņas automašīnu platformai (Electric Global Modular Platform, E-GMP). Pagājušajā gadā IONIQ 5 ieguva vairākas nominācijas un godalgas, tai skaitā prestižo gada auto titulu (World Car of the Year).

Europas pircēji 2023. gada IONIQ 5 modeli varēs iegādāties, sākot ar 2022. gada otro pusi. Atjaunotā modeļa cena ir, sākot no 50 990 eiro (IONIQ 5 77 kWh 229 ZS Style).