Close

Hyundai ir viens no populārākajiem elektromobiļiem Baltijā jau vairākus gadus pēc kārtas!

Hyundai ir viens no populārākajiem elektromobiļiem Baltijā, un kopumā, aizņemot 12,3% tirgus daļu, ieņem godpilno III vietu, atpaliekot tikai no Volkswagen un Renault.

Trīs valstīs ir pārdoti 893 elektromobiļi, un 134 no tiem bija Hyundai KONA Electric un IONIQ Electric. Igaunija ir Hyundai elektromobiļu pārdošanas tabulā I vietā, Latvija IV, bet Lietuva II vietā, apsteidzot Nissan, Porsche un Peugeot. Tesla pārdošanas tabulā ir VII vietā.

Somija Hyundai elektromobiļu pārdošanas tabulā jau otro gadu pēc kārtas ir III vietā.

Hyundai piedāvāto elektromobiļu klāstā ir KONA, kas ir drošs un ietilpīgs pilsētas apvidus auto, kuram ir līdz pat 660 km brauciena garums pilsētā, un šis auto pieejams ar 39 kWh (136 zirgsp.) un 64 kWh (204 zirgsp.) akumulatoriem. Otrs ir Hyundai IONIQ, kurš ar vienu uzlādi ļauj nobraukt 412 km. Pateicoties pietiekami lielajam brauciena garumam, Hyundai elektromobiļus iecienījušas gan lielās firmas, kas tos iegādājas savam autoparkam, gan arī privātpersonas.

Autožurnāls What Car? 2020. gadā Apvienotajā Karalistē veica aptauju, kurā, aptaujājot 13 000 elektromobiļu īpašniekus, tika noskaidroti visuzticamākie elektroauto, un Hyundai KONA ar rezultātu 98,5% ieņēma godpilno II vietu. Kā atsevišķs pluss tika pieminēti labie garantijas noteikumi. Tikai 7% automašīnu konstatēja nepilnības, un tās tika izlabotas bez maksas garantijas kārtībā.

Hyundai piedāvātais elektromobiļu klāsts vasaras sākumā tiks papildināts ar IONIQ 5, kurš izstrādāts uz pilnīgi jaunas platformas. Šis stilīgais un ietilpīgais elektro-SUV ar lakonisko dizainu ir pirmais elektromobilis savā cenu klasē, kuram ir superātrā 800 voltu uzlāde!