Close

Policija iegūst 20 pilnībā elektriskas Hyundai IONIQ automašīnas, kas ideāli piemērotas pilsētas satiksmei

Pašlaik no Somijas policija rīcībā esošajiem 1500 transportlīdzekļiem aptuveni 60 ir hibrīdie un elektriskie transportlīdzekļi. Jaunākais papildinājums ir 20 jauni un pilnībā elektriski Hyundai IONIQ Electric transportlīdzekļi. Lielā transportlīdzekļu skaita dēļ policija vēlas rādīt priekšzīmi oglekļa emisiju samazināšanā.

Jaunās Hyundai IONIQ Electric automašīnas izmantos, piemēram, tiesu medicīnas speciālisti.

Lielāko daļu policijas radīto oglekļa emisiju veido transportlīdzekļi. Policija jau ilgu laiku izmanto elektriskās un hibrīdās automašīnas, un tās tiek izmantotas uzdevumos, kuriem ir vislabāk piemērotas,”

stāsta Somijas Valsts policijas pārvaldes tehnoloģiju direktors Jurki Vasastjerna (Jyrki Wasastjerna).

 

Iepriekš Helsinku policijas pārvalde ir eksperimentējusi ar elektromobiļu izmantošanu uzdevumos, un atsauksmes bijušas pozitīvas. 20 jaunās, pilnībā elektriskās Hyundai IONIQ Electric automašīnas, kuras policija iegādājusies, izmantos, piemēram, kriminālistikas izmeklētāji un administratīvajos amatos strādājošie.

Saņemtās atsauksmes ir iepriecinošas. Elektromobiļi mūsu darbinieku vidū ir vēlamākais transporta veids. Tie ir lieliski piemēroti kā pilsētas transportlīdzekļi, un lietotāji novērtē to kluso darbību un efektivitāti,

piebilst Vasastjerna.

Policijas automašīnu iegāde saskaņā ar Hansel pamatlīgumu

Vasastjerna izteicās, ka policijas automašīnu iegāde notiek stingrā saskaņā ar Hansel pamatlīgumu.

„Elektromobiļi tika iegādāti atbilstoši atlases kritērijiem, un šoreiz visveiksmīgākais bija Hyundai piedāvājums,” viņš atzīst.

Autoverkkokauppa.fi, kas Hansel piegādā Hyundai, korporatīvās pārdošanas vadītājs Hannu Kuisma uzskata, ka IONIQ panākumus nodrošina tās piedāvātās iespējas, vispārējā kvalitāte un laba pieejamo funkciju izvēle.

„Hansel sistēmā klients veic aprēķinus, pamatojoties uz kritērijiem, kurus pārdevējs nevar redzēt. Pirms faktiskā pasūtījuma tiek veiktas telefoniskas un e-pasta konsultācijas ar klientu,”

stāsta Kuisma.

Rīna Hārjunpā (Riina Harjunpää), Hyundai Motor Finland korporatīvās pārdošanas vadītāja, arī ir gandarīta par IONIQ Electric panākumiem konkursā uz policijas departamenta pasūtījumu.

Šāda lietojuma automašīnām kritēriji ir ļoti stingri, un mēs esam ļoti priecīgi, ka mūsu automašīnai šajā gadījumā veicās vislabāk,”

piebilst Hārjunpā.

Prasīgums attiecībā uz profesionālo lietojumu

Elektriskās IONIQ Electric automašīnas policijai tika iegādātas saskaņā ar tehniskās apkopes nomas līgumu, un ekspluatācijas izmaksu salīdzinājums ar parastajiem degvielas veidiem ir īpaši interesants, iegūstot arvien lielāku pieredzi to lietošanā.

Elektriskās automašīnas IONIQ Electric tiks izmantotas policijas vajadzībām lielākajās Somijas pilsētās. Šobrīd policija savās telpās ir sākusi uzlādes tīkla izbūvi.

No policijas viedokļa lielākais izaicinājums attiecībā uz elektriskajām automašīnām ir saistīts ar to lietošanas diapazonu un uzlādi. Tomēr tehnoloģijas ir strauji attīstījušās. Šīs automašīnas ir paredzētas intensīvai profesionālai lietošanai, taču, piemēram, attiecībā uz netrafaretām civilajām automašīnām elektrisko automašīnu un tradicionālo iekšdedzes dzinēju automobiļu izmantošanas atšķirības vairs nav tik izteiktas,”

saka Vasastjerna.

Vai elektriskās automašīnas turpmāk izmantos arī policijas patrulēšanā?

Kaut gan nupat iegādātās elektriskās IONIQ Electric automašīnas faktiski netiks izmantotas patrulēšanas nolūkos, pēc Vasastjerna domām, tas ir tikai laika jautājums, kad arī Somijā būs redzamas pirmās atšķirīgās elektriskās policijas automašīnas.

„Mēs aktīvi sekojam līdzi tehnoloģiju attīstībai un vēlamies būt priekšgalā, samazinot oglekļa dioksīda emisiju apjomu,” viņš saka.

Piemēram, Šveicē, Vācijā un Itālijā, Hyundai Kona Electric pilnībā elektriskās automašīnas jau tiek izmantotas policijas patrulēšanas nolūkos.