Close

Kona Electric pārvar aizspriedumus un gūst atzinību visā Eiropā

Pēc veiksmīgas ieviešanas tirdzniecībā 2018. gada vasarā jaunais Hyundai Kona Electric modelis jau ir saņēmis nozīmīgus automobiļu nozares apbalvojumus. Hyundai otrais pilnībā elektriskais automobiļa modelis ir guvis atzinību par tā sēriju, veiktspēju, pieejamību un kopējo izmantojamību. Veiksmīgi pārvarot aizspriedumus, Kona Electric pārliecināja vadošos Eiropas automobiļu nozares izdevumus par savām spējām braukšanas testos.
  • Pārkāpjot robežas: jaunā Kona Electric apliecina savu efektivitāti tālsatiksmes testos
  • Pasaulē pirmais pilnībā elektriskais kompaktais apvidus automobilis iegūst nozīmīgas balvas Eiropā
  • Kona Electric saņēma augstāko novērtējumu pieejamības, veiktspējas, izmantojamības un dizaina kategorijā

“Lielais prestižo balvu skaits, ko mūsu Kona Electric jau ir ieguvis, apliecina šī automobiļa statusu, parādot, ka tas ir labākais savā kategorijā,” norāda Andreass Kristofs Hofmanis (Andreas-Christoph Hofmann), Hyundai Motor Europe HQ tirgvedības un produktu viceprezidents. “Kona Electric apliecina mūsu spēju ražot īpaši efektīvus ekoloģiskos automobiļus, iezīmējot jaunu pagrieziena punktu elektrisko automobiļu segmentā. Apvienojot apvidus automobiļa korpusa modeli ar elektrisko mobilitāti, Kona Electric patiesībā ir automobilis, kas nepieļauj kompromisus un uzsver mūsu vadošās pozīcijas nākotnes automobiļu jomā.”

Tālsatiksmes testi: pārspējot robežas

Vairākos neatkarīgos tālsatiksmes testos Kona Electric mēroja daudz lielāku attālumu nekā 482 kilometri (300 jūdzes), kas ir oficiāli reģistrētais attālums WLTP testu laikā. Francija – 2018. gada Parīzes Automobiļu izstāde – bija galamērķis vienam no pirmajiem sērijas testa braucieniem. Pieci Kona Electric ar diviem žurnālistiem kopīgi mēroja ceļu no Frankfurtes uz Parīzi. Maksimālais nobraukums bija 506 kilometri (314 jūdzes) ar vidējo ātrumu 75 km/h (47 jūdzes stundā).

Turklāt Vācijas lielākā automobiļu žurnāla Auto Bild veiktajā testā Kona Electric sasniedza maksimālo nobraukumu 613 kilometrus (381 jūdzes) ar vienu uzlādi. Pēc tam Francijas tiešsaistes automobiļu žurnāla Caradisiac testētāji uzrādīja vēl labāku sniegumu, dodoties uz Parīzes Automobiļu izstādi. Kona Electric mēroja 734,4 kilometrus (456 jūdzes) ar vienu uzlādi un pārspēja visus pārējos testētos konkurentus – elektriskos automobiļus.

Hyundai arī ir sasniedzis labākos rezultātus Apvienotās Karalistes pirmajā What Car? Elektrisko automobiļu reāllaika tests. Automobiļu žurnālu vērtējumā, kas veic arī True MPG testus benzīna un dīzeļdzinēju automobiļiem, Kona Electric sasniedza 416,8 kilometru (259 jūdžu) “reāllaika” nobraukumu ar vienu uzlādi – tas ir visgarākais jebkad sasniegtais nobraukums šīs kategorijas automobiļiem. Kona Electric ir aprīkots ar 64 kWh akumulatoru, kuru pārbaudīja salīdzinājumā ar 13 citiem nulles emisiju automobiļiem Millbrook Proving Ground testēšanas trasē dažādos braukšanas apstākļos.

Nozīmīgas balvas Eiropā, lai padarītu nākotnes mobilitāti pieejamu ikvienam

Šogad februārī Apvienotās Karalistes vadošais automobiļu žurnāls Fleet World savu ikgadējo apbalvojumu piešķīra Hyundai Kona Electric, nosaucot to par “spēles noteikumu pārveidotāju”. Šī bija jaunā Kona Electric pirmā balva, kas iezīmēja aizsākumu veiksmes stāstam pat vēl pirms oficiālās automobiļa ieviešanas tirdzniecībā 2018. gadā. Žūrija norādīja, ka automobiļa novatoriskajam raksturam ir spēja palielināt elektrisko automobiļu popularitāti kopumā.

    2018. gada jūlijā Auto Express New Car Awards balvu pasniegšanas ceremonijas laikā Hyundai ieguva vairākus apbalvojumus, tostarp titulu “Gada pieejamākais elektriskais automobilis”. Kona Electric pārspēja konkurentus, sākot no Nissan Leaf, līdz pat Volkswagen e-Golf un pārliecināja tiesnešus ar garo nobraukumu ar vienu uzlādi un pieejamo cenu.

    Arī vienā no pasaules lielākajiem automobiļu pasākumiem, 2018. gada Parīzes Automobiļu izstādē, ekspertu žūrija, kuru izveidoja franču tiešsaistes tehnoloģiju žurnāls 01net.com, atzina Kona Electric par “Gada elektrisko automobili”, uzsverot transportlīdzekļa lielisko izmaksu un ieguvumu attiecību.

    Hyundai pirmo pilnībā elektrisko apvidus automobili par “Labāko ekoloģisko automobili” pasludināja arī Apvienotās Karalistes jauno automobiļu balvas Parkers New Car Awards 2019 pasniegšanas rīkotāji, atzinīgi novērtējot izcilo sēriju, ievērojamo ikdienas izmantojamību, pievilcīgo dizainu un pieejamību – ļaujot klientiem patiesi apsvērt elektriskā automobiļa iegādi, izvēloties to par nākamo ģimenes automobili. Vēl vienam ekoloģiskam/dabai draudzīgam sasniegumam pievienojas arī Čehijā notiekošais Prāgas Automobiļu festivāls Escape6, kurā Kona Electric saņēma “Gada videi draudzīgākā automobiļa” titulu.

    Jaunais Kona Electric: automobilis bez kompromisiem

    Kona Electric ir automobilis bez kompromisiem, kas apvieno Hyundai progresīvo SUV stilu un nulles emisijas elektrisko piedziņu. Eiropas tirgū šis transportlīdzeklis ir pirmais pilnībā elektriskais kompaktais apvidus automobilis, kas piedāvā izcilu nobraukumu – saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas atbalstīto WLTP (Pasaules saskaņoto vieglo transportlīdzekļu testēšanas procedūru) – līdz pat 482 kilometriem. Kona Electric piedāvā arī Kona modelim raksturīgo izteiksmīgo dizainu un efektīvo attieksmi. Lielā ietilpība padara jauno Kona Electric par patiesi daudzfunkcionālu automobili, kas ir piemērots ikdienas lietošanai.